onsdag 28. mars 2012

Jasper Jones - Craig Silvey

Jasper Jones er byens utskudd og versting. Han har ingen mor og en drukkenbolt til far.
Han får skylda for alt galt som skjer, men han bryr seg ikke.

En natt banker han på vinduet til Charlie Bucktin, en forsiktig gutt som aldri har utmerket seg annet enn i skolearbeidet. Han bruker det meste av fritida til å lese, og han drømmer om å bli forfatter.
Livredd kryper Charlie ut til en desperat Jasper Jones. Han er litt stolt over at Jasper har valgt nettopp han å betro seg til når han er i så tydelig nød.
Jasper fører Charlie med seg langt ut i bushen til en lysning, et hemmelig sted, et sted som tydeligvis er Jaspers eget gjemmested. Men der møter det Charlie et grufullt syn. Ned fra et tre henger det skamferte liket av Laura Wishart, datter av en av byens store menn og Jaspers hemmelige venninne. Og det Jasper ber Charlie om, er en forferdelig tjeneste.

Jasper må ha en medsammensvoren, et vitne som kan bevise at det ikke er han som har begått ugjerningen. Og han trenger tid til å etterforske saken. Han mener å vite hvem som har gjort det, men ingen vil tro ham hvis han ikke har beviser. Alle vil tro at det er han, Jasper Jones, som er den skyldige.

Miljøet er en liten landsby i Australia med sladder og hemmeligheter som blir avslørt. En god og spennende bok. Overraskende slutt!

Sjekk ut boka på biblioteket her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar