onsdag 10. mars 2021

Pinnsvin av Henrik Hovland og Karen Aarre (Ena Vigmostad & Bjørke 2020)Dette er en personlig fortelling om pinnsvinet: sammen med barna oppdager forfatteren tre pinnsvin i bakgården. 

Før var det pinnsvin overalt, hvor har de blitt av?  Det er mange farer som pinnsvinet må passe seg for: "grevlingen, reven, ugla, kulda, skjæra, kråka, bilen, slåmaskinen, gresstrimmeren, kantklipperen, robotklipperen, lysgraver foran kjellevinduer, altfor høye fortauskanter, tørkesommere, bærnett og bråtebrann."


Sammen med forfatterens familie lærer vi om pinnsvinet og hvordan det lever, hva det spiser og hvordan det lager seg pinnsvinbol for å klare vinteren.  Om vinteren ligger pinnsvinet i dvale og trenger en lun plass.


Boka avsluttes med en oppskrift på snekring av pinnsvin-hus, med oppfordring til å være med å hjelpe de små gjennom vinterdvalen. Så kan kanskje flere få oppleve å møte på denne lille tassen i sommerkvelden, der "Pinnsvinet ligner en gammel tungpustet vaktmester som rusler rundt og rydder opp."

 

Illustrasjonene til Karen Aarre i svart/hvitt viser oss sjarmerende små pinnsvin i mange situasjoner.

 

Boka har fått gode anmeldelser, både i NRK og på Barnebokkritikk.


Finn boka i bibliotekkatalogen.


Anbefalt av Kari

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar