tirsdag 8. juni 2021

Lampe : et sjøsalt eventyr av Annet Schaap (Omnipax)

Lampe bor i et fyr sammen med sin far, fyrvokteren.  Hver kveld er det Lampe som må tenne fyrlyset. Men så går det galt en kveld; hun har glemt å kjøpe fyrstikker, lyset tennes ikke, og et skip går på grunn.  Dette blir både Lampe og faren straffet for. 

Lampe må være tjenestejente i Det svarte huset.  Der har de fleste tjenerne sluttet, på grunn av et monster i tårnet.  Monsteret biter alle som kommer i nærheten.

Men er det virkelig et monster i tårnet? Dit får ikke hvem som helst gå, men Lampe trenger å komme opp i tårnet!  Derfra kan hun se helt hjem til fyrtårnet. Hun må  nemlig vite om hennes fyrvokterpappa klarer seg alene, og får tent fyrlykta.

Monsteret hun finner under senga i tårnet er ikke et monster; han leser jo bøker! Men han er tørst og sulten på fisk, han har grønnskimrende hår, svarte øyne og bena er sammenvokst...

Lampe må være den beste venn noen kan få!  Hun kjemper for sine venner, og deres rett til frihet og retten til å være annerledes.  

Dette er en bok som passer veldig bra for høytlesing, for den har korte kapitler som gjør at man alltid har tid til å lese enda ett kapittel.Anbefalt av Kari

Finn boka i bibliotekkatalogen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar