fredag 23. mars 2012

Salamandergåten av Jørn Lier Horst

Den populære krimforfatteren Jørn Lier Horst satser nå også på spenningsserie for ungdom. Serien heter CLUE og den første boka i serien er ”Salamandergåten”.

Cecilia, Leo, Une og hunden Egon er til sammen CLUE. Men clue betyr også ledetråd eller spor for å løse en gåte.

Boka starter med at Cecilia finner en død mann som har drevet i land på stranda nedenfor pensjonatet faren hennes driver i Skutebukta. En fremmed gutt står plutselig ved siden av henne. Det er Leo, sønnen til den nye sjefen som faren har ansatt. Han tar opp en mobiltelefon, og før han ringer moren for å fortelle om hva de har funnet, tar han et bilde av mannen. Jakka hans har glidd opp, og de ser at han har en salamander tatovert på armen.
Mannen har trolig drevet i land fra en båt som har gått på et skjær like utenfor stranda. Leo mener det er noe mystisk rundt dette forliset.

De tre ungdommene, Cecilia, Leo og nabojenta Une, ser flere mystiske ting rundt hendelsen. Cecilia mener noen har vært ved den døde mannen før hun kom dit. Hun så ferske fotspor rundt liket. De har observert en mann som står og speider med en kikkert, de finner en lommebok med papirene til mannen, og de finner en stor mengde penger. Leo har stadig med seg fotoapparatet og tar bilder av alle funnene. Cecilia ønsker at de skal gå til politiet med det de finner, men bortsett fra lommeboka med papirene som identifiserer mannen, beholder de det de veit for seg sjøl, mens de prøver å løse gåten.

Det skal vise seg at det ikke er en ufarlig vei de har begitt seg ut på. Det er flere som har interesse av å komme før politiet i denne saken. Boka er spennende, lett å lese og anbefales!

Første kapittelet i neste bok i serien er med. Det vitner om mer spenning. Forfatteren har sagt at det skal bli 12 bøker i serien.

Sjekk ut boka på biblioteket her. Vi har også lydboka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar