torsdag 16. april 2020

Kaptein Skrekk - Skatten på Kokosøya av Ole André Sivertsen, illustrert av Ketil Selnes (Kagge 2019)Tenk å være i slekt med en fryktløs og beryktet sjørøver! Det er det ikke mange som er, men Nora er faktisk i slekt med ingen ringere en kaptein Skrekk! Dette finner hun først ut når hun rydder på loftet sammen med morfar. Nora finner en gammel kiste. Morfar forteller at kista kalles for skrekk-kista og at en av forfedrene hennes forsvant gjennom akkurat denne kista og aldri kom tilbake.
Nora klarer ikke å dy seg. Hun klatrer inn i kista, lukker den og....når hun åpner den igjen befinner hun seg på et sjørøverskip! Ikke på hvilket som helst et, men kaptein Skrekk sitt! 
Kaptein Skrekk lover henne å hjelpe henne med å komme tilbake til sin egen verden, men bare hvis hun hjelper ham med å finne gullskatten på Kokosøya. Men det er flere som er på jakt etter gullet. Skrekk og Nora trenger forsterkninger – og den beryktede Bleiebanden blir deres allierte.
Kan dette gå bra, og hva er det kaptein Skrekk prøver å skjule for alle rundt seg? Få med deg den hysterisk morsomme skattejakten som framstår som en ellevill blanding av kaptein Sabeltann, Barske bøller og kaptein Supertruse. Les, le og blir sjarmert!

Anbefalt av Katrin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar