torsdag 16. april 2020

Ulveskogen skrevet og illustrert av Nora Brech ( Aschehoug 2019)
Hedda elsker å være sammen med bestefaren sin. Han bor ut i skogen i et koselig rødt hus rett ved et stort vann. Dessuten er bestefar verdens beste til å fortelle eventyr som gjerne handler om alle de mystiske skapningene som bor i skogen. Selv om Hedda aldri får nok av bestefars historier om utspekulerte rever og brautende troll, blir hun likevel veldig redd når hun hører en rar lyd når hun er ute for å hente ved i boden. Men finnes det virkelig skumle ting der ute i den mørke skogen?
Det viser seg at en diger svart ulv med store gule øyne bor i bestefars skog! Når Hedda oppdager at ulven er skadet overvinner hun frykten sin og hjelper dyret. Bestefar er imidlertid ikke særlig begeistret for å ha en farlig ulv boende i låven sin og jager den ut. Likevel viser det seg at ulven er mye bedre enn sitt rykte, for når Hedda havner i en livsfarlig situasjon er det ulven som redder henne.
Denne bildeboken minner litt om eventyret om Rødhette. Hedda har til og med en rød lue som hun pleier å bruke. Det som gjør akkurat denne boken ikke bare er et moderne eventyr inspirert av historien om Rødhette er ikke bare ulvens rolle i fortellingen.
Det er ut uten tvil illustrasjonene som gjør at en har lyst til å ta fram boka om og om igjen. Nora Brech fører oss inn i et univers med sterke kontraster som for eksempel ulvens enorme lysegule øyne i den mørke skogen og små sjarmerende detaljer som pepperkakemennene som klatrer rundt i trærne. Det er illustrasjonene som driver fram fortellingen.
Ulveskogen er en fortelling om vennskap på tvers av generasjoner, å overvinne sin frykt for det ukjente, og sist men ikke minst om å være snill med dyrene.

Anbefalt av Katrin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar