mandag 13. februar 2012

Sirkelen - Mats Stranberg og Sara B. Elfgren

Bak på boka står det:
”Apokalypsen begynner i Bergslagen.
Engelsfors. Vakkert navn, gudsforlatt sted. Omgitt av dype skoger der mennesker ofte går seg vill og forsvinner. En natt da månen på mystisk vis er farget rød, føres seks ungdommer til den nedlagte folkeparken. De har ingenting til felles. De vet ikke hvordan de er kommet dit, eller hvorfor de er der. Men uten hverandre kommer de ikke til å overleve.”

Boka er solgt til flere land, og ble en sensasjon i Sverige. Jeg satte meg derfor ned med store forventninger. Og ble skuffet. Til å begynne med gikk det helt i surr, det var så mange personer som ble presentert. Jeg tenkte at denne boka er hypa opp. Salgstriks. Men da jeg begynte å lese igjen etter noen dager klarte jeg ikke legge boka fra meg. Noen ganger kan det visst lønne seg å tvinge seg til å lese videre!Byen kunne vært Notodden og fortellingen har et innslag av magi som kan minne litt om Ghost Whisperer og Buffy. Hovedpersonene har medfødte overnaturlige egenskaper som vekkes til live. Noe eller noen myrder elevene på den videregående skolen, men det ser ut som selvmord. De seks ungdommene er de eneste som kan finne den skyldige, men klarer de å samarbeide? De er så forskjellige som det er mulig å bli: den populære, nerden, emoen, mobberen, den mobbede og hun med spiseforstyrrelser. Det handler mye om livet til den enkelte. Om familie, kjærester, mangelen på kjærester, skolen, vennskap og ensomhet. Det hele er veldig realistisk og fungerer godt. Jakten på å finne morderen gjør at sidene nesten blar om av seg selv.

Dette er første boka i en planlagt trilogi fra dette svenske forfatterparet. Neste bok kommer ut i Sverige i april.

Sirkelen er en bok jeg tror passer for mange mellom 13 og 20. Gutter som jenter. Anbefales til alle som liker spenning, dramatikk og en liten dæsj hekseri.

Sjekk ut boka på biblioteket her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar