mandag 16. januar 2012

Første bok i Gone-serien

Wow, jeg er glad for at jeg ikke trenger å vente på å lese de neste bøkene i denne serien! Alle fire bøkene er allerede oversatt til norsk, og vi har dem på biblioteket! Michael Grant heter forfatteren. (Han hjalp kona si, K.A. Applegate, med å skrive litt på Animorphes-serien, hvis du har vært borti den.)

Gone - Forvunnet

Altså, første bok. På et øyeblikk forsvinner alle over 15 år. De eneste som er igjen er barn og ungdommer. Tv, telefon, internett. Alt har slutta å virke. Det skal vise seg at de er sperret inne i en slags boble med en diameter på 30 km (kart fremst i boka), og det bygger seg opp til en kamp mellom voldelige bøller som har tatt styringen og "the good guys". Noen utvikler krefter som de ikke hadde før. Har det sammenheng med atomkraftverket som ligger utenfor sentrum? Det som var sant før gjelder ikke lenger. Verden har forandret seg. Og i det øyeblikket du fyller 15 forsvinner du. Tiden er i ferd med å renne ut for flere av hovedpersonene. Finnes det en løsning?

Mye spenning og gruppe-psykologi, litt romantikk. En bok som er vanskelig å legge fra seg! Sjekk ut boka på biblioteket her. Passer fra 12 år.

Michael Grant sier selv om serien:
"Why did I write the GONE series? Well, in my head I imagine this reader. Sometimes it's a girl, sometimes it's a boy. It changes. But in any case there's this reader. And I want that reader to pick up GONE, and to be unable to put it down until they have read every word. I want that reader to forget everything else going on around them and become completely engrossed.

When they're done with the first book, I want them to need that next book desperately. I want to surprise that reader and scare that reader and make and make that reader fall in love. In the end I want the reader to put down the book and think, "Man, that was fun."" (http://themichaelgrant.com/gone/)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar