mandag 9. mars 2015

Rekrutten - Robert Muchamore

Dette er en helt fantastisk bok, en fantastisk serie! Hittil er det gitt ut ni bøker om James og CHERUB, en gruppe med godt trente hemmelige ungdomsagenter i England.

I første boka, Rekrutten, treffer vi James, snart 12, som heller vil spille Grand Theft Auto enn å gå på skolen. Han har det tøft. Han blir mobba på skolen for mora si som er tjukk, og i tillegg drikker ho. En dag angriper han en jente i klassen som plager han, og han rømmer fra skolen. Tragedien ender ikke her, og han våkner opp uten å vite hvor han er eller hvordan han har kommet dit.

James blir rekrutt, og det hissige temperamentet hans gjør ikke ting enkelt for han. Dette er som å være i militæret, du kan ikke gjøre som du vil. Det er beinhard disiplin, og den 100 dager lange grunntreninga må gjennomføres med livet som innsats.

Det jeg liker så godt med denne serien er at personene absolutt ikke er uten "feil". De er som virkelige mennesker som gjør og sier ting som ikke er like bra bestandig, men du blir glad i dem likevel. Og så er det spenningen, bøkene slutter aldri å være spennende. Både saker som skal løses, og forhold ungdommene imellom.


Bøkene er lette å lese, vanskelige å legge fra seg. Anbefales ungdom mellom 12 og 18 år.

Sjekk ut bøkene på biblioteket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar