mandag 22. oktober 2012

Mesterdetektiv Tim & co. - Hilde og Klaus Hagerup

Mysteriet med den forsvunne diamanten

Familien Bark har kjøpt en gammel hytte på  Soltoppen. Foruten mor og far, består familien av Jenny på 10 år og lillebroren Tim på 8. Tim har et spesielt talent for å huske detaljer og legge merke til små ting. Storesøsteren mener han er genial. Han får med seg alt som skjer og er spesialist på å løse mysterier, nesten som den gamle mesterdetektiven Sherlock Holmes.

Det er Jenny, 10 år, som forteller historien om første gang de er på den skrøpelige hytta på fjellet. Det blir arrangert et karneval på hotellet i nærheten og dit drar hele familien utkledd som sjørøvere. På hotellet er det fullt av folk, de fleste med fantasifulle kostymer. Festen kommer i gang med leker og sang. Plutselig går lyset, og når bryteren blir slått på igjen, er det flere enn ordføreren som har  mistet  noe.  Politiet, som er til stede på festen, lover å løse saken. Men Tim blir mistenksom. Han har en plan, og midt på natten får han med seg Jenny ut på ski for å sjekke ut sine antakelser.

Dette er første bok i Hagerup & Hagerups nye detektivserie ”Mesterdetektiv Tim & co”. Boka er lett å lese, spennende og utfordrene for de som liker  å være med på å løse gåter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar