mandag 7. mai 2012

Skyggene - Jacqueline West


Olivia, 11 år, flytter med foreldrene sine til et stort, gammelt hus. Foreldrene er matteprofessorer og litt fjerne, og de har flyttet mange ganger til stadig nye universiteter. Fra første dag i det ”nye” huset føler Olivia at det er noe eller noen som følger med henne.

Og en natt etter en skrekkopplevelse i kjelleren, kommer det plutselig en snakkende katt inn soveromsvinduet. Dette er ikke den eneste snakkende katten i huset. Er kattene venner eller fiender? Kan hun stole på det de sier?

Huset har mange spennende rom og det henger malerier over alt. Olivia har sommerferie og er mye aleine, så hun bestemmer seg for å finne ut mer om huset. Hun tar for seg rom for rom. En dag finner hun noen gamle briller som hun prøver,og når hun ser seg rundt på et av de mange maleriene ser hun plutselig at bildet ”lever”. Når hun setter hodet borti mens hun har brillene på, merker hun at hun sjøl kan gå inn i maleriet. Inne i bildet opplever hun underlige ting: Hun får kontakt med en ensom gutt som ønsker å komme ut av maleriet, og hun treffer en underlig katt som advarer henne mot å bli for lenge der inne. Men det mest skremmende er en stor, truende skygge som plutselig dukker opp og prøver å ta henne.

Dette er en spennende og morsom fantasybok. ”Skyggene” er den første boka i ”Bortenfor-serien”.

Sjekk ut boka på biblioteket her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar