torsdag 15. desember 2011

Dødens skole - Jan Tore Noreng

Det er noe rart med skolen til Rikard. ”Spor fra fortiden” SFF er overalt, og lærerne er gammeldagse og litt rustne. Og så er det Karen. Den fineste jenta Rikard vet om.

En dag må han bli kjørt tidlig til skolen, 1,5 timer før han egentlig begynner. Mora skal til Danmark, og sist han var hjemme aleine, sov han til kl. 12 og kom seg ikke på skolen. Det går jo ikke an! Han blir altså satt av utafor den mørklagte skolen. Helt aleine.

Det er nesten 2 timer til de andre kommer. Skal han sette seg på huska? Han legger fra seg sekken utafor døra, og tar i døra bare sånn automatisk, for å sjekke. Og døra er åpen! Han går inn, døra lukker seg og det er enda mørkere inne. Han hører skumle lyder fra lærerværelset, og de kommer i hans retning! Han vil ut, men døra er låst! Nå må han komme seg unna, for hva det enn er han hører, så er det ikke noe bra. 

Her er det mye action, og jeg kan si såpass at det er noe steike galt med lærerne på denne skolen. Er du mellom 9 og 12 år og liker spennende, korte bøker, bør du låne og lese denne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar