tirsdag 12. mai 2020

Dyrenes detektivbyrå : Kattenapperen av Endre Lund Eriksen og Gisle Normann. Illustrert av Regine Toften Holst (Cappelen Damm 2019)
Dyrenes Detektivbyrå drives av og for - ja selvsagt: dyr!

Hvalrossen Carl Berner, en legende innen alt som heter etterforskning og detektivarbeid skal egentlig nyte pensjonisttilværelsen, men slik blir det ikke helt. For plutselig forsvinner det en kattunge og ingen vet hvor den kan ha blitt av! Mystisk!

Heldigvis for Carl Berner får han uvurderlig hjelp av smarte og hyperaktive Mirja.  En minkjente som ikke nøler med å bruke kampsportkunstene sine når de trengs. Så er der Nora, menneskejente og aspirant i Dyrenes Detektivbyrå.  Klarer de å oppklare saken med den forsvunne kattungen? Dette blir ingen enkel sak, for en av de mistenkte er faktisk Nora!

Liker du Detektivbyrå nr 2 av Jørn Lier Horst, er det stor sjanse for at du vil like denne boken også. Her er det litt mer humor og mer fart i en litt enklere fortelling, men det er akkurat det som utgjør boken. Og så var det de herlige illustrasjonene. Og  ikke minst blir du glad i karakterene! 

Kattenapperen er første bok i en ny detektivserie for barn fra 6 år og oppover.

Vi gleder oss til neste bok! 

Anbefalt av Katrin

Finn boka i bibliotekkatalogen


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar