fredag 24. oktober 2014

Serumekspressen - Geir Svardal


Det er lørdag og Selma er aleine hjemme i huset i Kristiansund. Hun er helt oppslukt av dataen, og merker knapt at foreldrene sier ha det. Hun ser heller ikke et lite dyr som piler forbi. Når hun er ferdig og har publisert, går hun ut på badet. Hun kjenner en rar lukt og oppdager et brunt dyr på størrelse med en katt. Hun åpner dørene og dyret piler ut, men Selma blir bitt i armen.
Det viser seg at hun har fått en dødelig infeksjon, og når foreldrene kommer hjem, er Selma nesten bevisstløs. På sykehuset i Kristiansund er legene bekymret. Det eneste som kan redde henne er medisin som finnes bare ett sted i Norge – på Ullevål sykehus i Oslo.


Rallykjører Marcus Krog er utrolig skuffet over at ”Rally Istapp” er avlyst på grunn av uvær. Han som elsker å kjøre rally! Så får han høre en melding på TV om ei 10 år gammel jente i Kristiansund som trenger et serum fra Ullevål sykehus i Oslo. Men det må skje innen 12 timer. På grunn av uværet er alle fly innstilt, tog står og veiene er uframkommelige. Det er da Marcus får en vill idé:
Kanskje han kan bringe det livsviktige serumet de 597 kilometerne fra Oslo til Kristiansund i tide. Med hjelp fra politiet, superbilen sin og kartleser Emma tror han det kan være en mulighet. Ingen andre tror det går, men alle stiller opp og håper.  De starter ut i et forrykende uvær.

Denne spennende og fartsfylte boka bygger på en sann historie!  Anbefales 10-13 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar