fredag 22. mars 2013

Fotballfeber – Kristoffer Blink – Ronny Solvik Engebretsen

Kristoffer Blink er 11 år og drømmer om å bli fotballproff på Manchester United og det norske landslaget. Han har til og med fotballen med i senga etter at han leste om Wayne Rooney. Wayne sa at når han var liten så hadde han med seg ball overalt, spilte og triksa når han fikk sjansen, og han sov med ball.
Kristoffer er en av de viktigste spillerne på laget sitt, men når mora mister jobben så må de  flytte til et sted som kalles for Gamlesiden. Der har ho fått ny jobb på posthuset. Det er helt grusomt for Kristoffer å måtte reise fra laget og vennene sine.
Byen er delt av ei elv. På den ene siden ligger Gamlesiden med humpete veier, overfylte søppelbøtter og maling som flasser av husa, på den andre Nysiden med store villaer og flotte hager. 
Det skal vise seg at det er kamp mellom Nysiden og Gamlesiden. Og da snakker jeg ikke bare om på fotballbanen. Ordføreren i byen bor på Nysiden og sønnen hans er ei skikkelig bølle på banen. Ordføreren er ei skikkelig bølle han og, og når Kristoffer og fotballaget på Gamlesiden finner ut av hva han har tenkt å gjøre med bydelen deres, må de gjøre noe for å stoppe det. Her blir det veldig spennende.
Det handler mye om fotball, og en del fotballteknisk. De som er interessert i fotball, kanskje spiller fotball sjøl, har mye å glede seg til. I tillegg er noen av gutta i boka veldig morsomme, så kan hende du kan le litt også.
Bok nr. 2 er også kommet, og de passer perfekt til fotballgale unger fra 9 til 14!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar